INFORMACJA | Uprzejmie informujemy że z dniem 31.05.2024 nastąpi zakończenie współpracy sieci poradni DOBRY DIETETYK℠ z Panią Patrycją Krusiewicz-Samson.

mgr Patrycja Krusiewicz-Samson
06 Kwie

Jajka faszerowane pastą z awokado i pietruszki

Wielaknoce inspiracje :-) 

Składniki:

- jaja - 2 sztuki

- awokado - pół sztuki

- natka pietruszki - 2 łyżki

- dowolna sałata/rukola/roszponka/szpinak

 

Przepis:

Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół i delikatnie wyjąć żółtka. Żółtka zblendować razem z awokado i natką pietruszki - doprawić do smaku. Jajka faszerować przygotowaną pastą i gotowe ułożyć na sałacie. Można posypać kiełkami lub posiekanym szczypiorkiem.

Twój komentarz




POKAŻ