INFORMACJA | Uprzejmie informujemy że z dniem 31.05.2024 nastąpi zakończenie współpracy sieci poradni DOBRY DIETETYK℠ z Panią Patrycją Krusiewicz-Samson.

mgr Patrycja Krusiewicz-Samson
15 Marz

Meksykańska pasta z tuńczyka

Pomysł na szybką kolację na ostro :-) 

Składniki na jedną porcję:
- tuńczyk w sosie własnym - pół puszki
- papryka czerwona - pół średniej sztuki
- kukurydza konserwowa - 3 łyżki
- natka pietruszki - wedle uznania
- jogurt naturalny - pół kubka
- sok z połówki limonki
- oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
- sos tabasco - wedle uznania

Sposób przygotowania:
Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozdrobnić widelcem. Do miseczki przełożyć tuńczyka, dodać drobno pokrojoną paprykę, posiekaną natkę pietruszki, kukurydzę, jogurt, oliwę, sok z limonki i sos tabasco.

 Doprawić do smaku i podawać z pełnoziarnistym pieczywem. 

Twój komentarz




POKAŻ