INFORMACJA | Uprzejmie informujemy że z dniem 31.05.2024 nastąpi zakończenie współpracy sieci poradni DOBRY DIETETYK℠ z Panią Patrycją Krusiewicz-Samson.

mgr Patrycja Krusiewicz-Samson
17 Sty

Tagliatelle z krewetkami w sosie pomidorowym

Obiad bez mięsa w 15 minut :-) 

Składniki na jedną porcję:
Cytryna - pół sztuki
Czosnek - 2 ząbki
Krewetki świeże/mrożone - 100g
Makaron tagliatelle - 50g
Pomidory krojone z puszki - 250ml
Masło - 1 łyżeczka
Oliwa z oliwek - 1 łyżka
Natka pietruszki - pół pęczka

Przepis:
Czosnek i natkę pietruszki drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem, dodać czosnek i krewetki - doprawić do smaku solą, pieprzem i skropić sokiem z połówki cytryny. Chwilę podsmażać i dodać pomidory krojone z puszki. Gotować około 5 minut. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i gorący połączyć z zawartością patelni. Na koniec wszystko oprószyć natką pietruszki.

Twój komentarz




POKAŻ