INFORMACJA | Uprzejmie informujemy że z dniem 31.05.2024 nastąpi zakończenie współpracy sieci poradni DOBRY DIETETYK℠ z Panią Patrycją Krusiewicz-Samson.

mgr Patrycja Krusiewicz-Samson
23 Sier

Sałatka z mozzarellą, jajkami przepiórczymi i pesto

Letni przepis na sałatkę :) 

Składniki:

- mozzarella 60g (1/2 kulki)

- jaja przepiórcze lub kurze 60g (5 sztuk lub 1 sztuka)

- por 10g (kawałek)

- rukola 20g (garść)

- kiełki 5g (szczypta)

- pestki dni 10g (łyżeczka)

- pesto 5g (łyżeczka)

- oliwa z oliwek 5g (łyżeczka)

 

Sposób przygotowania:

Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić. Na talerzyk rozłożyć rukolę, plastry mozzarelli, jajka, kiełki i kawałeczki pora. Posypać pestkami i skroić pesto wymieszanym z oliwą.

 

Twój komentarz




POKAŻ