INFORMACJA | Uprzejmie informujemy że z dniem 31.05.2024 nastąpi zakończenie współpracy sieci poradni DOBRY DIETETYK℠ z Panią Patrycją Krusiewicz-Samson.

mgr Patrycja Krusiewicz-Samson
15 Paź

Śliwki pod owsianym crumble

Pomysł na szybki podwieczorek 

Składniki na 2 porcję:

300g śliwek

60g (6 łyżek) mąki owsianej

30g (3 łyżki) erytrolu

25g (duża łyżka) masła

 

Sposób przygotowania:

Z owoców usunąć pestki, podzielić na połówki i przełożyć do płytkiego naczynia żaroodpornego lub kokilek. Masło rozpuścić i wymieszać z mąką oraz erytrolem. Posypać owoce powstałą kruszonką i zapiekać 25 minut w temperaturze 200 stopni bez przykrycia. Opcjonalnie przyozdobić cynamonem przed podaniem . Można podawać z jogurtem naturalnym.

Twój komentarz




POKAŻ