INFORMACJA | Uprzejmie informujemy że z dniem 31.05.2024 nastąpi zakończenie współpracy sieci poradni DOBRY DIETETYK℠ z Panią Patrycją Krusiewicz-Samson.

mgr Patrycja Krusiewicz-Samson
03 Luty

Sałatka z buraka, rukoli i włoskich orzechów

Pomysł na lekką sałatkę z burakiem.

Składniki:

- garść rukoli,
- garść orzechów włoskich,
- 5 ciemnych oliwek
- pomidor,
- 3 rzodkiewki,
- 1 burak,
- pół mozzarelli,
- natka pietruszki,
- koperek,
- pieprz czarny,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- 2 kromki ciemnego pieczywa.

Sposób przygotowania:

Buraka ugotować. Obrać i pokroić w kostkę. Mozzarelle pokroić w kostkę. Pozostałe warzywa pokroić. Całość wymieszać, dodać zieleninę, polać oliwą z oliwek i doprawić pieprzem. Podawać z pieczywem.

Twój komentarz




POKAŻ