Składniki na 4 porcje:
300 g makaronu pełnoziarnistego świderki
2 średnie awokado
4 łyżki jogurtu naturalnego
2 garście pomidorków daktylowych
200 g chudej szynki z indyka
1 łyżka oliwy
1 garść kukurydzy z puszki
Pół garści posiekanej natki pietruszki
2 ząbki czosnku
Oregano
Sól, pieprz, ulubione przyprawy.
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować według czasu na opakowaniu. Jedno awokado zblendować razem z jogurtem, solą, pieprzem, oregano i zgniecionym czosnkiem na sos. Drugie awokado pokroić w kostkę. Pomidorki poprzekrajać wzdłuż. Szynkę z indyka pokroić na kawałki i podsmażyć na oliwie na rumiany kolor. Zmieszać razem makaron, pomidorki, szynkę, kukurydzę, awokado w kawałkach, natkę pietruszki i sos z awokado.
Twój komentarz