INFORMACJA | Uprzejmie informujemy że z dniem 31.05.2024 nastąpi zakończenie współpracy sieci poradni DOBRY DIETETYK℠ z Panią Patrycją Krusiewicz-Samson.

mgr Patrycja Krusiewicz-Samson
22 Gru

Sałatka jarzynowa z brokułem

Świąteczny przysmak :) 

Składniki:

Brokuły 50 g (pół porcji)

Cebula 25 g (pół małej sztuki)

Groszek zielony konserwowy 30 g (2 łyżki)

Jogurt naturalny 75 g (3 łyżki)

Kukurydza konserwowa 30 g (2 łyżki)

Majonez z olejem rzepakowym 10 g (1 łyżeczka)

Marchew 50 g (1 sztuka)

Pietruszka, liście 2 g (1 łyżeczka)

Pietruszka - korzeń 40 g (1 sztuka)

Seler korzeniowy 60 g (1 plaster)

Ziemniaki 100 g (1 średnia sztuka)

 

Sposób przygotowania:

Brokuła ugotować. Ziemniaki, marchew, pietruszkę,

selera ugotować przed obraniem. Ostudzić, obrać

i pokroić w kostkę. Dodać brokuła pokrojonego

na mniejsze kawałki. Dodać pozostałe składniki, doprawić

i wymieszać.

Twój komentarz




POKAŻ